Halal Material

KELEBIHAN UTAMA KOLAGEN GOGLOWS

Kelebihan utama kolegen Goglows adalah seperti berikut:

a. Untuk mengenali kolegen asli, letakkan dibawah lidah, anda akan merasa lidah anda panas.
b. Mudah larut didalam air tanpa meninggalkan ketul-ketulan dan air menjadi jernih seperti  
  sediakala.
c. Apabila dipegang ia akan menghasilkan melekit-lekit ditangan.
   

TAHAP KEHALALAN PRODUK GOGLOWS

a. Sebagai pembekalan utama produk kolegen daripada Yak yang bermutu tinggi dan halal yang disahkan oleh JAKIM dan MUI (Indonesia Council of Ulama)
   
  Logo Halal JAKIM Logo halal MUI
b. Produk kolegen Goglows adalah berasaskan daripada kebersihan dari kilang, penyimpanan, dan proses pengangkutan serta penghasilan produk bebas dari pencemaran. 
  Goglows menghasikan kolegen dengan memilih dari Yak yang terpilih daripada softborn Yak yang baru lahir dan yang dipelihara di kawasan pergunungan Tibet Plateau, Himalaya
c. Yak Goglows diberi makanan dan jagaan secara semulajadi dan memakan rumput-rumpur di Banjaran Pergunungan Himalaya yang tidak tercemar dari bahan-bahan chemical.
d. Dengan ini kolagen Goglows adalah berbeza dengan kolegen-kolegen yang berada dipasaran Malaysia kerana kolegen Goglows adalah yang pertama dihasilkan daripada Yak dan sebagai pengeluar dan pembekal utama di Malaysia, asia tenggara dan di negara-negara timur tengah.
e.

Sebagai salah satu species istimewa di Tibet Platiau, Yak, dikenali sebagai Yak platiau yang  hanya hidup diketinggian 2500 meter dari atas paras laut yang hanya hidup memakan rumput di pergunungan Banjaran Himalaya.

   
 
Spesis Khas mengenai Tibet Plateau, yak dikenali sebagai ''Bot Plateau'' Kawasan Semulajadi yang menjadi makanan Yak

HALAL YAK KONDROITIN SULFURIK

Dua perbezaan Penghasilan ChS oleh pengeluar lain : 

1. Halal ChS
 

Kami sangat profesional dalam mengeluarkan bio-produk Halal. Setiap langkah pemprosesan mematuhi permintaan produk halal termasuk bahan mentah mengumpul, menghasilkan, menyimpan, dll. Ia juga telah mendapat sijil halal JAKIM MALAYSIA DAN MUI (INDONESIA MAJLIS ulama) di Indonesia.

   
2. Green ChS
 

Produk kami  memilih lelucon rawan dari Tibet Plateau untuk menghasilkan CHS dan tiada haiwan lain sumber penyediaan enzim ditambah kepada proses pembuatan, terjamin halal dan bebas pencemaran produk.

Sebagai spesies khas mengenai Tibet Plateau, yak biasanya hidup pada ketinggian 2500 meter, yang dikenali sebagai 'bot Plateau'.  Memiliki alam semula yang jadi, yak menjadikannya sebagai makanan utama. Yak menjadikan  produk farmaseutikal yang berbeza kerana bebas daripada makanan tiruan yang mungkin tejejas oleh pencemaran kimia dan faktor-faktor lain.

 

GLUCOSAMINE

Glucosamine dikenali sebagai gula amino, sebatian glukosa dengan hydroxy yang digantikan oleh amino. Penggunaan yang meluas dalam alam semula jadi, mudah didapati dalam mikro-organisma, gabungan sumber haiwan polisakarida dan polisakarida. Glucosamine juga dikenali sebagai viartrils Glucosamine dan boleh disintesis dalam badan manusia. Nutrien penting untuk membentuk sel-sel rawan dan komponen tisu semulajadi untuk membuat rawan artikular sihat. Seiringan dengan peningkatan umur, tubuh manusia akan kekurangan glukosamina. Dengan menggunakan produk kami  rawan artikular yang kami gunakan akan merendahkan kehilangan glukosamina dalam tubuh. Penyelidikan perubatan di Amerika Syarikat, Eropah dan Jepun menunjukkan bahawa Glucosamine bantuan membaiki dan mengekalkan dan merangsang pertumbuhan sel rawan.

 

RENNIN

Rennin juga dikenali sebagai enzim yang dipanggil chymosin. Dalam kes chymosin, tindak balas melibatkan pecahan kasein dalam susu mengakibatkan pembentukan darah beku. Ini adalah alasan bahawa rennin digunakan secara meluas dalam industri keju dan kasein.  Rennin diperlukan untuk menambah enzim lain untuk menghapuskan rasa yang kurang enak.

Apabila kita menyelidik dan membangunkan persediaan rennin, kami mengikuti procedure mengikut peraturan halal yang ditetapkan. Kami merupakan pengeluar pertama yang menggunakan haiwan halal sebagai penghasilan rennin di dunia, ini merupakan kerja-kerja perintis dalam didunia

 

PENGETAHUAN AM MENGENAI BAHAN-BAHAN YANG HARAM DIGUNAKAN

 

Pelawat

015113
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1
18
92
14803
657
1014
15113

Your IP: 23.20.33.176
Server Time: 2014-04-24 00:59:22

Siapa Di Talian

We have one guest and no members online